Krevet s kutijom za posteljinu

Različite vrste kreveta

Kada je u pitanju dizajn spavaće sobe, krevet je često središnja točka sobe. Ne samo da je to mjesto gdje ćete provesti trećinu svog života, već također daje ton cijelom prostoru. S toliko mnogo stilova kreveta koje možete izabrati, teško se odlučiti koji izabrati. U ovom ćemo članku istražiti nekoliko popularnih stilova kreveta: kreveti s platformom, kreveti s baldahinom, tapecirani kreveti i kreveti za odlaganje stvari. Razmotrit ćemo karakteristike koje definiraju svaki stil, kao i prednosti i nedostatke svakog od njih. Također ćemo podijeliti neke ideje za dizajn i uređenje koje će vam pomoći da stvorite skladan izgled u svojoj spavaćoj sobi.

Kreveti s platformom

Kreveti s platformom karakteriziraju niski profil i minimalistički dizajn. Obično imaju čvrstu podlogu, često izrađenu od drva ili metala, što eliminira potrebu za oprugom. To ih čini popularnim izborom za one koji traže čist i moderan izgled.

Prednosti: Kreveti s platformom izvrsna su opcija za one koji žele uštedjeti prostor u spavaćoj sobi. Dizajn niskog profila omogućuje im jednostavno uklapanje u male prostorije, a nedostatak opruge znači da zauzimaju manje okomitog prostora. Oni su također isplativa opcija jer nećete morati kupiti zasebnu oprugu.

Nedostaci: Kreveti s platformom mogu biti manje udobni od tradicionalnih kreveta, budući da čvrsta baza ne pruža toliko. To može biti osobito vidljivo za one koji preferiraju mekši madrac. Osim toga, kreveti na platformi često se nalaze niže od tla, što nekim ljudima može otežati ulazak i izlazak.

Ideje za dizajn i uređenje: Kako biste stvorili skladan izgled u svojoj spavaćoj sobi, uparite platformski krevet s drugim čistim i modernim komadima, kao što su minimalistički noćni ormarić i jednostavna svjetiljka. Upotrijebite prostirku s niskim dlačicama da biste stvorili osjećaj topline i dodajte dašak boje hrabrim umjetničkim djelom iznad kreveta.

Kreveti s baldahinom

Kreveti s baldahinom definiraju svoja četiri visoka stupa koji podupiru baldahin ili zastore. Često se povezuju s tradicionalnim i klasičnim dizajnom i popularan su izbor za spavaće sobe s formalnijom estetikom.

Prednosti: Kreveti s baldahinom mogu stvoriti osjećaj elegancije u spavaćoj sobi. Visoki stupovi dodaju visinu prostoru i mogu učiniti prostoriju prostranijom. Također su izvrsna opcija za one koji vole ukrašavati s klasičnom ili tradicionalnom estetikom, jer se mogu upariti s drugim tradicionalnim komadima kao što su komoda ili fotelja.

Nedostaci: Kreveti s baldahinom mogu biti skuplji od ostalih stilova kreveta, osobito ako se odlučite za okvir izrađen po narudžbi. Oni također zauzimaju više prostora od drugih kreveta, budući da visoki stupovi i baldahin dodaju dodatnu širinu i visinu krevetu.

Ideje za dizajn i uređenje: Kako biste stvorili skladan izgled u svojoj spavaćoj sobi, uparite krevet s baldahinom s drugim tradicionalnim i klasičnim komadima kao što su komoda ili fotelja. Koristite neutralnu paletu boja s vidljivim bojama kako biste stvorili osjećaj topline i elegancije.

Tapecirani kreveti

Tapecirani kreveti definirani su podstavljenim uzglavljem i podnožjem, koji su često presvučeni tkaninom ili kožom. Oni su popularan izbor za one koji traže ugodnu i primamljivu estetiku spavaće sobe.

Prednosti: Tapecirani kreveti izvrsna su opcija za one koji žele mekan i privlačan izgled u svojoj spavaćoj sobi. Podstavljeno uzglavlje i uznožje dodaju osjećaj udobnosti i mogu biti odlična opcija za one koji vole čitati ili gledati TV u krevetu. Također su izvrsna opcija za one koji vole ukrašavati različitim teksturama, budući da tapecirana tkanina dodaje element dodira u prostor.

Nedostaci: Tapecirani kreveti mogu biti skuplji od ostalih stilova kreveta, osobito ako se odlučite za okvir izrađen po narudžbi. Oni također zahtijevaju više održavanja nego drugi stilovi kreveta, jer tkaninu ili kožne presvlake treba čistiti i zaštititi od prolijevanja i mrlja.

Ideje za dizajn i uređenje: Za stvaranje ugođaja u svojoj spavaćoj sobi, uparite tapecirani krevet s drugim udobnim i privlačnim komadima kao što su plišana deka i udobna fotelja. Koristite neutralnu paletu boja s vidljivim bojama kako biste stvorili osjećaj topline i ugode.

Kreveti sa prostorom za posteljinu

Kreveti za odlaganje definirani su prostorom za odlaganje koji nude, često u obliku ladica ili odjeljaka ugrađenih u okvir kreveta. Oni su popularan izbor za one koji žele maksimizirati prostor u svojoj spavaćoj sobi.

Prednosti: Kreveti za odlaganje izvrsna su opcija za one kojima nedostaje prostora u spavaćoj sobi. Ugrađeni prostor za pohranu može se koristiti za spremanje odjeće, posteljine ili drugih predmeta koji mogu pomoći u raspremanju sobe. Oni su također isplativa opcija jer eliminiraju potrebu za zasebnom komodom ili komodom.

Nedostaci: Kreveti za odlaganje mogu biti skuplji od ostalih stilova kreveta, osobito ako se odlučite za okvir izrađen po narudžbi. Također možda neće biti tako vizualno privlačni kao drugi stilovi kreveta, budući da pretinci za pohranu mogu biti glomazni i umanjiti cjelokupni dizajn.

Ideje za dizajn i uređenje: Kako biste stvorili skladan izgled u svojoj spavaćoj sobi, uparite krevet za odlaganje stvari s drugim komadima koji imaju čist i minimalan dizajn. Koristite neutralnu paletu boja s vidljivim bojama kako biste stvorili osjećaj topline i čistoće.

Postoji mnogo različitih stilova kreveta koje možete izabrati, a svaki ima svoje prednosti i nedostatke. Važno je uzeti u obzir svoj osobni stil, prostorna ograničenja i proračun kada birate stil kreveta za svoju spavaću sobu. Imajući ove čimbenike na umu, moći ćete odabrati krevet koji ne samo da izgleda sjajno, već i zadovoljava vaše praktične potrebe.

Naslovna fotografija: Wollbett krevet s kutijom za posteljinu

Similar Posts